طرح فوریتی عبور از تنش آبی جنوب‌شرق تهران کلید خورد شرکت برق تهران: در پی افزایش زودهنگام دما و رشد شدید مصرف، برق هزار مشترک پر مصرف قطع شد پیش بینی بورس فردا ۲۹ اردیبهشت اختیار تعیین قیمت نان در هر استان به استانداران واگذار می‌شود تصویب سه‌نرخی شدن گازوئیل؛ زمان اجرا و قیمت‌ها هنوز نامشخص است وزارت نیرو: ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه تا پیک امسال ساخته می‌شود اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی
جعفر قادری، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

قطع برق صنایع، گزینه نامناسب رفع ناترازی

جعفر قادری، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید صنایع تعطیل شوند، گفت: شاید با قطع برق صنایع به صورت موقت مشکل ناترازی برق و تأمین برق خانگی رفع شود، اما مشکلات بزرگتری برای مردم ایجاد می‌شود کاهش تولید و به تبع آن بالا رفتن نرخ اجناس از آن جمله است.
جعفر قادری؛ نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۳ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 20
کد خبر: ۲۷۸۵۰۳

چرا قطع برق صنایع گزینه مناسب رفع ناترازی نیست؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ چهارشنبه گذشته وزارت نیرو تصمیم ‌گرفت در تبعیضی آشکار برق صنایع بزرگ فولاد، سیمان و معادن را قطع کند. روز بعد وزیر صنعت، معدن و تجارت به‌شدت انتقاد ‌کرد که وزارت نیرو بدون هماهنگی با این وزارتخانه تصمیم گرفته و خلف وعده کرده است. یک‌روز بعدتر وزیر کشور کل ماجرا را تکذیب ‌کرد و گفت قرار نیست برق صنایع بزرگ قطع شود.

 

شنبه گذشته پنج تشکل بزرگ معدنی، فلزی، فولادی و سیمانی کشور به رئیس‌جمهور نامه نوشتند تا جلوی تعطیلی کارخانه‌های فولاد و سیمان و معادن را به علت قطع برق بگیرد. این ناهماهنگی و حرف‌های ضد و نقیض چه پیامی دارد؟ آیا چنین تصوری به‌وجود نمی‌آورد که تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری بخش تولید جزیره‌ای شده است و ساختار دولت درباره تولید و تجارت، تفکر منسجمی ندارند؟

متأسفانه در دهه های گذشته به دلیل بی توجهی مدیران به افزایش تولید و توسعه زیرساخت های برق و گاز کشور، امروز با ناترازی برق و انرژی مواجهیم

 

از دل دعوای وزارت نیرو و صنعت، معدن و تجارت و پادرمیانی وزارت کشور استنباط می‌شود برای وزیر نیرو مهم نیست قطعی برق چه بر سر تولید، درآمد و اشتغال می‌آورد.

 

جعفر قادری، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره قطع برق صنایع و اعتراض وزیر صنعت، معدن و تجارت به وزیر نیرو به «راهبرد معاصر» گفت: متأسفانه در دهه های گذشته به دلیل بی توجهی مدیران به افزایش تولید و توسعه زیرساخت های برق و گاز کشور، امروز با ناترازی برق و انرژی مواجهیم، اما این موضوع نباید با روش های پیش پا افتاده برای عبور از تابستان سال جاری مدیریت شود، بلکه نگاه میان مدت و بلندمدت باید در رأس برنامه ها باشد.

 

وی افزود: به هیچ وجه نباید صنعت ومعدن کشور را تعطیل کرد، زیرا بهره وری و رشد اقتصادی را تحت تأثیر قرار می دهد. بیکاری یا تعدیل نیروی کارگران فشار مضاعفی به خانواده ها و تأمین نشدن معاش بخش بزرگی از جامعه وارد می کند که قابل پذیرش نیست.

 

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید صنایع تعطیل شوند، عنوان کرد: شاید با قطع برق صنایع به صورت موقت مشکل ناترازی و تأمین برق خانگی رفع شود، اما مشکلات بزرگتری برای مردم ایجاد می شود که از آن جمله می توان کاهش تولید و به تبع آن بالا رفتن نرخ ها را در جامعه بیان کرد.

 

قادری گفت: تعطیلی صنایع و معادن به دلیل تأمین برق در سایر بخش ها به معنای انتقال مشکلات از بخشی به بخش دیگری است؛ مشکلی حل اما مشکلات متعدد دیگری بر جامعه تحمیل می شود. در شرایط کنونی هرگونه تعطیلی واحدهای صنعتی به معنای افزایش تورم و بیکاری است. ضمن اینکه نباید فراموش کرد، اقتصاد ایران دیگر تحمل رکودهای دیگر ندارد؛ لذا برای جلوگیری از اعتراض کارگران و نیز جامعه که زیر فشار قیمت بالای کالاها قرار می گیرند، باید کمترین فشار و تعطیلی برای صنایع درنظر گرفته شود.

 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی معتقد است: تأمین برق و انرژی و نیز کاهش نرخ تورم ازجمله اصلی ترین مطالبات مردمی است. دولتمردان باید به این مطالبات درست پاسخ دهند؛ در غیر این صورت تورم و بیکاری دامنه ناامنی و نگرانی را در جامعه گسترش می دهد.

تأمین برق و انرژی و نیز کاهش نرخ تورم ازجمله اصلی ترین مطالبات مردمی است. دولتمردان باید به این مطالبات درست پاسخ دهند

 

قادری تصریح کرد: با توجه به اینکه جبران ناترازی حدود 20 هزار مگاوات برق در سال های آینده سخت است، باید به دنبال راهکارهایی برای میان مدت و بلندمدت بود که از آن جمله می توان حرکت به سمت تولید برق سیکل ترکیبی را بیان کرد. برای تأمین برق خانگی و صنعتی در دو سال آینده برنامه های لازم از امروز باید در دستور کار قرار گیرد؛ ضمن اینکه باید به راهکارهایی مانند کاهش مصرف انرژی کارخانجات، ساختمان ها، ادارات و استفاده از پنل های خورشیدی و ظرفیت های تولید انرژی بادی توجه کرد.

 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: مدیریت مصرف بسیار مهم است و به صورت کارشناسی باید در دستور کار قرار گیرد. باید نگاه ویژه ای به استفاده از ظرفیت های هسته ای و سیکل ترکیبی در بلندمدت برای رفع ناترازی گاز در زمستان و برق در تابستان داشت، زیرا با استفاده از این ظرفیت بالا می توان مشکلات میان مدت و بلندمدت را حل کرد.

 

وی گفت: مدیریت نباید فقط ناظر بر رفع مشکلات در کوتاه مدت یا بلندمدت باشد، بلکه برای کوتاه مدت و بلندمدت هم زمان از امروز باید برنامه محور عمل کرد تا به تدریج در بهترین حالت از چالش ها دور شد.

 

ارسال نظر